Het grote Nederlandse wijnwandelboek *GESLOTEN*

Het grote Nederlandse wijnwandelboek *GESLOTEN*

Glooiende heuvels met wijngaarden, verborgen akkertjes vol wijnstokken, rijpende druiven met morgendauw erop… Je verwacht het niet in Nederland. Maar niets is minder waar, want je vindt in ons land tegenwoordig bijna tweehonderd wijngaarden en dat aantal groeit gestaag. De kwaliteit van de Nederlandse wijnen neemt toe, zodat we onszelf eigenlijk een bescheiden wijnland kunnen noemen. – TEKST + BEELD ANWB

De beste manier om de glooiende glorie van de opkomende wijncultuur in Nederland te ervaren, is natuurlijk te voet. Met een paar stevige schoenen aan kun je heerlijk door de buitengebieden van onder andere Maastricht, Domburg, Zeist, en Sneek wandelen en de wijngaarden die zich langs het pad uitstrekken bewonderen. Na zo’n wandeling heb je je glas wijn natuurlijk dubbel en dwars verdiend. Klinkt dat als een goed plan, maar heb je wat inspiratie nodig?

Het grote Nederlandse wijnwandelboek

Wijnwandelboek

In Het grote Nederlandse wijnwandelboek vind je 25 wandelroutes van circa 5 tot 25 kilometer die langs Nederlandse wijngaarden en wijnmakers lopen en eindigen bij een gastvrije horecagelegenheid waar je een lekker glas wijn kunt drinken. Dat kan het proeflokaal van een wijnmaker zelf zijn, een café waar je lokaal of regionaal geproduceerde wijn kunt bestellen of gewoon een leuk adresje die bijzonder lekkere buitenlandse wijn onder de kurk heeft, want de productiecapaciteit van veel Nederlandse wijnmakers is nog te klein om het hele jaar door te kunnen garanderen dat er een ‘château Néerlandais’ voorradig is.

Bij elke wandelroute is bovendien te lezen wat er onderweg zoal te zien valt en leer je het een en ander over de omgeving. Zo weet jij na je wandeling door de duinen van Texel bijvoorbeeld dat er op het eiland ongeveer evenveel schapen als inwoners rondlopen. Én dat de befaamde Texelse lamskoteletjes goed samengaan met een glas rode wijn.


Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met ANWB.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.