Golden state of mind

Golden state of mind

Borrelpraat: in iedere editie van Winelife Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. –TEKST + BEELD REDACTIE 

Golden state of mind

Wijnen van de overkant van de Atlantische Oceaan, we houden ervan. Het Californische Wente Vineyards wordt beheerd door de vierde en vijfde generatie van de familie Wente en de druiven worden duurzaam geteeld in verschillende AVA’s, Californische appellaties voor wijn: Arroyo Seco en Livermore Valley – waar tussen de wijngaarden een golfbaan ligt, zie foto. De riesling komt uit Arroyo Seco, dat ‘droge rivierbedding’ betekent. Het gebied heeft een koel klimaat en een rotsachtige bodem met leem, wat riesling-druiven heerlijk vinden.

Meer borrelpraat uit editie 78:

Studentenkost op niveau

Ook restaurant Noor in Groningen werd onlangs met een Michelinster bekroond. Dit maakt de drempel om er te gaan eten voor sommigen misschien nog hoger. Eigenaren Marleen en Jeroen Brouwer hebben het lumineuze plan opgevat om studenten dit najaar 50 procent korting te geven op de hele rekening. Het zijn immers de restaurantgasten van de toekomst. Jeroen Brouwer: ‘Wij zijn zelf dertigers en eten bij ons is ongedwongen en niet stijf. Maar wij gebruiken topproducten, dus daar hangt wel een prijskaartje aan.’ In de vorige editie van WINELIFE verklapten we al dat het een fantastische plek is om tweehonderd wijnen te proeven en gerechten van seizoensgebonden en dagverse ingrediënten.

Michelinsterren 2022

De publicatie van de nieuwe restaurantgids van Michelin bracht de horeca weer behoorlijk in beroering. Twee restaurants hebben nog steeds het maximale aantal van drie sterren: De Librije in Zwolle en Inter Scaldes in Kruiningen. Drie restaurants mochten er twee pakken in de gids van 2022, dat maakt in totaal 21 tweesterrenrestaurants.

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen? Bestel dan hier WINELIFE nummer 78.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam