Garnalen in knoflooksaus met zoete rode paprika’s

Garnalen in knoflooksaus met zoete rode paprika’s

Wijn stroomt door de aderen van de Spaanse familie Torres. Van de vierde generatie bleef broer Miguel achter bij het wijnhuis in Catalonië, en zus Marimar Torres verkaste naar Californië. Om daar wijn te maken met een Spaanse vibe, maar ook om te koken en recepten te schrijven, want dat is haar tweede passie. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN | BEELD PEXELS.COM

Garnalen in knoflooksaus met zoete rode paprika’s (Gambes a l’all amb pebrots)

Dit heb je nodig (6 tot 8 porties)

  • 3 el olijfolie
  • 18 grote knoflooktenen, grofgehakt
  • ½ tl hete rodepepervlokken
  • 675 g grote rode paprika, ontpit en in de lengte in dunne reepjes gesneden
  • 900 g middelgrote garnalen, gepeld maar met staartjes eraan
  • 1 tl zout
  • 50 ml vers citroensap
  • 50 ml droge witte wijn
  • 2 el peterselieblaadjes, fijngehakt

Zo maak je het

Verhit olie in een grote koekenpan. Voeg knoflook, pepervlokken en rode pepers toe. Kook op laag vuur tot de paprika’s zacht zijn, 10 tot 15 minuten, af en toe roeren. Breng op smaak met zout. Zet het vuur hoog en gooi de garnalen erin, roer en draai ze na 1 minuut om.

Giet citroensap en wijn erover en bak snel, nog 1 tot 2 minuten, totdat de garnalen gaar zijn. Serveer direct, bestrooid met peterselie.

 

Ben je benieuwd naar meer recepten van Marimar? Lees het in WINELIFE Magazine 81. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam