Frivool Rheinhessen

Frivool Rheinhessen

Rheinhessen, voorheen het land van de zogenaamde Liebfraumilch, is tegenwoordig springlevend. In 50 jaar tijd is daar aardig wat veranderd. Tegenwoordig is het een speeltuin van mooie wijn, gemaakt van pinot blanc, silvaner, pinot noir en riesling. Kwaliteit speelt de hoofdrol. Wat eet je dan bij deze wijn van deze vier verschillende druivenrassen? Jolande Vos van I Love Food & Wine geeft antwoord. – TEKST + BEELD JOLANDE VOS

Frivool Rheinhessen

Salade met aardbeien en asperges

Witte asperges en rode aardbeien zijn dé ingrediënten die je in het voorjaar laten watertanden. Daar drink je een Riesling uit Rheinhessen bij! 

Bereiding: 15 minuten

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 450 g witte asperges
  • 3½ el citroensap
  • 3½ el olijfolie
  • 1½ tl honing
  • zout, versgemalen peper
  • 350 g aardbeien
  • 3 snufjes cayennepeper
  • 1½ tl grove mosterd
  • 150 g geitenkaas (rol), in dunne plakjes
  • 3 el tuinkers

Zo maak je het

Schil de asperges met een aspergeschiller of dunschiller (dit gaat het best als je de asperge plat neerlegt en dan schilt van boven naar beneden). Snij het houtachtige uiteinde eraf. Snij de asperges in lange schuine dunne plakjes en doe ze in een kom. Maak een dressing van 1½ eetlepel citroensap, 1½ eetlepel olijfolie, honing, zout en peper. Klop goed door elkaar en verdeel over de aspergeplakjes.
Was de aardbeien, dep ze droog, verwijder het kroontje en snijd 250 gram in plakjes. Doe de rest van de aardbeien in een maatbeker. Voeg toe 2 eetlepels citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en cayennepeper. Pureer met een staafmixer tot een dressing. Roer de mosterd erdoor.
Snij de geitenkaas in 12 dunne plakjes. Verdeel de asperges en aardbeien over vier bordjes. Leg de geitenkaasplakjes erop en bedruppel met de aardbeiendressing. Garneer met tuinkers.

Meer recepten?

Dit recept komt uit: LAST MINUTE VEGETARISCH | ANNE-KATRIN WEBER | FORTE CULINAIR | ISBN: 9789462502161 | € 24,99

 

 

 

 

Wil je meer recepten zien in combinatie met pinot blanc, silvaner, pinot noir en riesling? Je leest het in WINELIFE 82. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands