Fricassee van kip in roomsaus

Fricassee van kip in roomsaus

Zeg je kip, dan zeg je Chardonnay. Zeker als hier ook nog eens room aan toevoegt. Dus wat doe je dan bij zo’n typische Franse fricassee? Dan drink je natuurlijk een Franse Bourgogne – een match made in heaven. – TEKST + BEELD JOLANDE VOS VAN I LOVE FOOD & WINE

Fricassee van kip in roomsaus

Bereiding 25 minuten

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 500 g biologische kipfilet, in reepjes
  • zout, versgemalen peper
  • 50 g boter
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 100 ml witte wijn
  • 1 el bloem
  • ¼ l slagroom
  • 1 tl bouillonpoeder
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el fijngehakte peterselie

Zo maak je het

Snij de kipfilet in dunne plakjes. Brede plakjes eventueel in lengte halveren. Bestrooi met zout en versgemalen peper. Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak de kipfilet snel rondom gaar en bruin in circa 5 minuten. Schep uit pan en bestrooi met tijm. Houd warm.

Voeg aan het achtergebleven bakvet ui, knoflook en champignons toe. Bak tot het vocht verdampt is. Voeg witte wijn en bloem toe en roer de aanbaksels los. Voeg de slagroom toe en warm mee tot er een mooie saus ontstaat. Breng op smaak met bouillonpoeder, citroenrasp, zout en peper. Schenk de saus over de kipreepjes. Bestrooi met fijngehakte peterselie.

BesteMeer recepten?

Dit recept komt uit: DAGELIJKSE KOST: KOKEN MET GEZOND VERSTAND 2 JEROEN MEUS | MANTEAU | ISBN: 9789022334232 | € 24,99

 

 

 

 

Je leest meer recepten in WINELIFE Magazine 79. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands