Flessenpost

Flessenpost

Funfacts: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item funfacts, daar delen wij  de leukste funfacts over wijn en alles wat met wijn te maken heeft. –TEKST + BEELD REDACTIE 

Flessenpost

Vrouwenbeweging uit de tijd? In de van oudsher door mannen gedomineerde wijnwereld kunnen vrouwen altijd steun gebruiken, al hebben veel talenten hun deel inmiddels opgeëist. Van Maud Kleuskens van het nieuwe wijnlabel Made with Maude kregen we een aantal wijnen opgestuurd. Ze zijn van de Portugese wijnmaker Patricia Santos. De vrouwen versturen samen hun ‘mission in a bottle’ om zo veel mogelijk mensen de smaak van de vrouwelijke wijnmaker te laten proeven. Oenoloog Patricia is een natuurmens en werkt het liefst met lokale rassen. Haar rosé van tinta roriz en touriga nacional ruikt fantastisch naar wilde bloemen met nog wat aardse tonen. Met krachtig rood fruit in de smaak is hij zeker niet te fris voor in de winter. Haar wit van fernão pires en síria is ook een mondvol, net als de Portugese druivennamen. De bodem met graniet zorgt voor rokerige tonen. Made with Maude geeft een groot deel van de winst aan gendergelijkheidsprojecten wereldwijd. Cadeautip, want het kistje uitpakken is al een feest.
MWM OFELIA ROSE OF OFELIA WHITE 2020 | MADEWITHMAUDE.COM | € 13,50

Glasblazen

Reis je af naar de streek Champagne, besteed dan naast wijn ook wat aandacht aan het glaswerk. Gelegen in een bocht van de Aube is de gemeente Bayel er van oudsher beroemd om. Zuiver kristal wordt hier al sinds 1300 geproduceerd, maar toen glasblazer Jean-Baptiste Mazzolay uit Venetië in 1666 het geheim van het Italiaanse glas van Murano meebracht, was het hek van de dam. Lodewijk XIV gaf hem de opdracht voor een koninklijke fabriek die glas aan Versailles moest leveren – en dat betekende natuurlijk ook veel champagneglazen. Aan de vooravond van de eindejaarsfeesten kun je hier ieder jaar koopjes scoren en in het museum is van 8 oktober 2022 tot 27 februari 2023 de expositie La Manufacture des Cristalleries Royales de Champagne de Bayel te zien.

(…)

 

Wil je meer funfacts zien? Je leest het in WINELIFE 80. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands