Wijn is cultuur, wijn is gastronomie, wijn is geschiedenis, wijn is geografie, wijn is… Israël. Niet dat deze gedachte meteen bij je opkomt als je aan dit land van melk, honing en religie denkt. Toch maken ze hier al sinds mensenheugenis wijn. – TEKST PETRI HOUWELING | BEELD GOLAN HEIGHTS
Extra tips over wat te eten, te drinken of te doen in de Golan Heights
Als je er dan toch bent, moet je natuurlijk wel naar de leukste restaurants, of een uitstapje maken naar een ander.
Aanbevolen Golan Heights restaurants:
- Nieuw Roshfeld Restaurant in Moshav Neve Ativ, Golanhoogten (chef-kok Jonathan Roshfeld is een van de beste chef-koks van Israël.)
- Mushbutz Restaurant – Moshav Ramot, Golanhoogten. Alle ingrediënten zijn van eigen boerderij tot op jouw tafel.
Aanbevolen restaurants in de buurt van de Golan (op de heen- of terugweg)
- Rutenberg Restaurant, Emek Hamaaianot – seizoensgebonden producten
- Magdalena Restaurant, Migdal – Arabische keuken
Andere gastronomische mogelijkheden:
- Bakkerij Metrello, Ein Zivan
- Bazelet Brouwerij (bier &food), Kaztrin
- Appelcider, Naama Sorkin
Unieke projecten:
- Truffels, te vinden in de bossen van noord-Golan
- Kaviaar en rode forelkwekerij bij Kibbutz Dan
Andere Golan Wijnhuizen:
Noord-Golan:
- BookingSuite 2018
- Tel, Sha’al
- Tel Shifon (Ortal)
- Pelter, een Zifan
Centrale Golan:
- Assaf, Kidmat Zvi
- Bazelet Ha’Golan, Zuid-Kidmat
- Golan Heights Wijnboerderij, Katzrin
Zuid-Golan:
- Kasteel Golan, Eliad
Wil je meer lezen over Golan Heights? Bestel dan hier de nieuwste WINELIFE editie 81.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.