Even voorstellen, de redactieleden

Even voorstellen, de redactieleden

De artikelen in WINELIFE magazine worden geschreven door onze redactieleden, hoog tijd om ze voor te stellen. – TEKST REDACTIE | BEELD PEXELS.COM

Even voorstellen, de redactieleden

Marjolein Schuman

Al bijna veertien jaar hoort Marjolein Schuman bij de redactie als een rijpende rode wijn en volgt het wijnnieuws op de voet. Tijdens een bezoek aan Andalusië kreeg ze de smaak van sherry te pakken: in dit nummer combineert ze sherry met Spaanse gerechtjes. Ook proeft ze Pinot Noir uit Californië en interviewt de zussen Julia en Karolina Walch die in de Italiaanse streek Alto Adige frisse wijnen maken.

Magda van der rijst

Magda regelt vanaf de eerste WINELIFE in 2009 de selectieproeverij. Wat daarbij komt kijken? Thema bedenken: dit keer lentelicht. Dan wijnen aanvragen en gastproever uitnodigen. Veel wijnpro’s schoven eerder al aan. Deze ronde Martijn Roos van wijnbar Pinot uit Breda. Verder flessen ontvangen – dank aan alle trouwe inzenders –fotograferen, blinderen, proeven (!), winnaars selecteren en het artikel schrijven. Het zal je heerlijke werk maar wezen. Zo denkt Magda er in elk geval over, tot en met de afvoer van de dozen. De winnende wijnen staan op blz. 69.

Petri Houweling

Alhoewel Petri Houweling nog maar net deel uitmaakt van het team, heeft ze wel al een heel wijnleven achter de rug. Ze houdt alle veranderingen op het vlak van wijn, vanwege het veranderende klimaat, nauwlettend in de gaten. Daar moet je veel voor proeven, maar dat was geen enkel probleem de afgelopen tijd. Elke maandag is ze te vinden op een of meerdere wijnproeverijen, altijd met zo’n bekertje in de hand. Dat is haar private spittoon, die gaat altijd mee. Lees het verslag op pagina in ‘expert vertelt’ op pagina 82.

Evelijn van Heuven

Een vader met een fijne wijnkelder, een vriend met een ongekende passie voor wijn. Smaken ontdekken in verre landen én steeds vaker juist ook dichter bij huis. Dit alles leidde bij Evelijn van Heuven tot de liefde voor het wijnvak en het grote genieten van uiteenlopende smaken. Met ruim 15 jaar ervaring in het vak proeft ze elk nummer voor Winelife een mooie rits wijnen en schrijft daar met liefde over. Want naast wijnen is schrijven haar lust en haar leven! Deze keer in de rubriek ‘De Koopgids’: Duitse wijnen uit Rheinhessen.

Karin Leeuwenhoek

Karin Leeuwenhoek is naast vinoloog ook theoloog. Ze schrijft niet alleen over alles wat met wijn te maken heeft, maar ook graag over de nóg diepere zaken des levens. En de combinatie van die twee, want dat is een match made in heaven. Voor elke editie van WINELIFE schrijft zij een column en de Q&A-pagina De laatste druppel.

 

Nieuwsgierig geworden naar de nieuwste editie van WINELIFE magazine? Die bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE Magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands