‘En als je ontdekt waarom we uniek zijn?’

‘En als je ontdekt waarom we uniek zijn?’

Iedereen kent de naam Sherry, maar heb je al wel eens kennisgemaakt met de veelzijdigheid van deze drank? Sherry- en Manzanilla wijnen behoren met hun 3.000 jaar oude traditie tot de grote juwelen van de wereldwijde oenologie. Het authentieke rijpingssysteem genaamd ‘Criaderas en Solera’, de verschillende druivensoorten, een wonderbaarlijke bodemsoort én tijd, zijn de ingrediënten die deze wijnen tot een uitzonderlijk natuurfenomeen maken. Het resultaat: unieke producten. – TEKST + BEELD SHERRY ACADEMY

Ontdekt

Europese Beschermde Oorsprongsbenaming

‘En als je ontdekt waarom we uniek zijn?’

Sherry Wijnen zijn perfecte wijnen voor iedere gelegenheid, van het aperitief tot het diner, van traditionele keuken tot avant-garde. Vanwege het gevarieerde aanbod wordt er beweerd dat er voor elke smaak en elke gelegenheid een passende Sherry Wijn is: van strak droog tot heel zoet en alles daar tussenin. De wijnen zijn heerlijk om op zichzelf te drinken, maar komen ook ontzettend goed tot hun recht in combinatie met gerechten. Daarnaast zijn ze ook bijzonder goed geschikt als basis voor de meest lekkere cocktails.

Omdat er zo ontzettend veel te vertellen en te leren valt over deze unieke wijnen, is er nu een gratis online Sherry Academy gelanceerd. Deze academy is bedoelt voor iedereen die (meer) wil leren over Sherry Wijnen, Manzanilla en Sherry Azijnen. De academy bestaat uit twee verschillende cursussen: basis en gevorderd. In de online Sherry Academy leer je over de interessante geschiedenis van dit gebied met Beschermde Oorsprongsbenaming. Het e-learning platform biedt zowel jong als oud, wijnliefhebbers én professionals de gelegenheid om meer te leren over dit gebied en haar unieke producten. In slechts een paar uur leer je de basiskennis over onderwerpen als oorsprong en productie, maar ook alles over de verschillende soorten stijlen Sherry, de spraakmakende kenmerken én uiteraard over wijn-spijs combinaties. Daarnaast leer je alles over het traditionele Criaderas en Solera systeem, een rijpingssysteem dat wijnen uit verschillende jaargangen met elkaar combineert.

Na het behalen van het geaccrediteerde basiscertificaat, is het mogelijk om jezelf verder te ontwikkelen en de geavanceerde cursus te volgen. Kijk voor de beschikbare cursussen en meer informatie op www.sherryacademy.org.

Ontdekt

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands