Een blikje wijn graag

Een blikje wijn graag

Funfacts: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item funfacts, daar delen wij  de leukste funfacts over wijn en alles wat met wijn te maken heeft. –TEKST + BEELD REDACTIE 

Een blikje wijn, graag

In de Verenigde Staten doen ze het al jaren, maar wijnboeren in de Provence hebben nu ook hun blik verruimd en verkopen rosé in blikjes van 25 centiliter. De verwachting is dat de ingeblikte Franse wijn in 2023 ook in Nederland verkrijgbaar is. Het is een behoorlijke stap voor het traditionele wijnland en eerdere pogingen liepen op niets uit. Het aantal chateaus dat hun prestigieuze product in een blikje durft te stoppen, is op één hand te tellen. De wijnboeren in Saint-Tropez willen voor een doorbraak zorgen en denken dat de cultuurshock bij jongere wijndrinkers wel mee zal vallen. Naast het gemak van een eigen portie kleven er allerlei voordelen aan blik. Het is makkelijk koel te houden en te vervoeren. Het is recyclebaar en ook op andere fronten milieuvriendelijker dan glas – in de vorige editie van WINELIFE kun je alles lezen over de verpakkingen van wijn. Koop in Nederland als voorproefje alvast ingeblikte wijn uit Mallorca: 2Wine, verkrijgbaar bij Albert Heijn. Of proef de Zuid-Afrikaanse Rosé van wijnhuis Spier eens een keer uit blik. Schenk de wijn in een glas of drink hem direct uit het blikje en laat ons vooral weten of dat bevalt. Voor bij winterse gerechten zijn er trouwens van Spier ook blikjes Merlot en Sauvignon Blanc.
SPIER SIGNATURE ROSÉ BLIK | BOONSTRAWIJNEN.NL | € 3,25

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier WINELIFE nummer 79.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands