Drugsbaron?

Drugsbaron?

Baron de Rothschild zal er waarschijnlijk niet aan moeten denken, maar een andere boer in de Bordeaux heeft het gedaan: wijn en wiet combineren. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN | BEELD PEXELS.COM

Drugsbaron?

Raphael De Pablo voegde het stofje CBD uit de hennep van zijn biologische wietkwekerij toe aan wijn en produceerde 10.500 flessen. Zijn ‘Burdi W.’ is voor de Franse wet nog slechts een gearomatiseerde drank op basis van wijn. Maar Raphael meent het serieus. Hij kwam op het idee nadat een wetenschapper ontdekte dat duizenden jaren geleden al wiet aan wijn werd toegevoegd. Om de zure azijnsmaak te verdoezelen. Er bestaat al Spaanse Cannawine en in Californië zijn er meerdere wijnproducenten die de gedroogde knoppen van de cannabisplant aan het fermentatieproces toevoegen. Door de grote variëteit aan planten wordt er secuur op smaak gecombineerd. Zo kan de zoete Skunk tannines in wijn verzachten. Bij volle wijn past de houtachtige Indica goed. En, volgens sommeliers, de citrussmaak van de lemonvarianten van cannabis past uitstekend bij droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc.

 

Meer funfacts lees je in Winelife 70. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.