Doe maar Dordogne

Doe maar Dordogne

Volg de weg door wijngaarden en heuvels naar de westelijke rand van de Dordogne en je komt aan in Carsac-de-Gurson om een ​​kleine wijngaard in een groene omgeving te ontdekken. De wijngaard behoort tot een landgoed van 3,5 hectare dat een prachtig uitzicht biedt op een vijver beneden. We komen binnen via een klein steegje met aan de rechterkant percelen met wijnstokken en aan de linkerkant een park met bomen. In de bocht van het pad ontdekken we een prachtig stenen gebouw uit de 17e en 18e eeuw. Het staat te koop! – TEKST+ BEELD REDACTIE

Doe maar Dordogne

WAT: WIJNDOMEIN MET 1,6 HECTARE WIJNGAARD

WAAR: CARSAC-DE-GURSON, DORDOGNE, IGP DU PÉRIGORD

HOEVEEL: € 1.908.000

Massief houten vloeren

De woning is een stenen huis van ongeveer 400 vierkante meter met mooi gedecoreerde ruime en lichte kamers. De massief houten vloeren en terracotta vloeren maken het helemaal af. Er is een gastenverblijf van 140 vierkante meter met bloementuin, waar ook de medewerker van de wijnkelder zou kunnen wonen. In een volledig gerenoveerde proefruimte kun je gasten ontvangen die de eigengemaakte wijn willen proeven en kopen.

Het begint met de bodem

In de wijngaard vind je de klassiekers onder de Franse druivenrassen: 1,4 hectare is aangeplant met merlot, cabernet franc, malbec en cabernet sauvignon, de overige 0,2 hectare heeft de witte druiven sauvignon blanc en sémillon. De wijnstokken staan met hun voetjes in de klei, gecombineerd met kalksteen. De wijngaard heeft menselijke maten, maar kan hobbyisme overstijgen doordat de kwaliteit zo goed is. De wijnstokken met merlot zijn inmiddels 15 jaar oud en dat is de perfecte leeftijd voor een druivenopbrengst, die dan wel beperkter, maar opmerkelijk fruitig en ook mineraal is. Dit zorgt voor elegante wijnen.

(…)

 

Benieuwd naar dit chateau? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie #78. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands