Dineren met deutz

Dineren met deutz

Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken… We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit. – TEKST + BEELD REDACTIE

Dineren met deutz

Ontvangst

Of we bij een diner willen zijn in een sterrenstaurant? Is de aarde rond? Ja, natuurlijk! Op een donkere woensdagavond gaan we dus naar ’t Ganzenest van Erik Tas, gewoon met de Haagse tramlijn 1. Wijnkoperij Fourcroy heeft de flessen klaargezet en een wijnboer laten invliegen. We hebben het hier niet over de eerste de beste, maar over een wijnboer uit de Champagne! Zijn naam is Philippe Rivet en hij is directeur bij champagnehuis Deutz in Aÿ.

Theorie

Philippe vertelt in voor een Fransman perfect Engels dat Deutz een ‘sleeping beauty’ was en er de laatste decennia veel is geïnvesteerd, rond de eeuwwisseling begon ‘a new era’ waar we nu de vruchten van plukken. Hij kan het weten, want hij is al 15 jaar geleden bij Deutz terechtgekomen. Deutz is een gastronomisch champagnehuis dat niet uitblinkt in pracht en praal, maar in kwaliteit. Philippe: ‘Er heerst nog de geest van een familiebedrijf en het is kleinschalig. Er werken maar 100 mensen en dat is inclusief het wijngaardteam en het kelderteam.’

Instructies

We krijgen een vijfgangendiner dat het team van ’t Ganzenest heeft voorbereid met champagne als thema. Philippe gaat alle ins en outs vertellen over de champagnes, onder culinaire begeleiding van de chef. Dat is uiteraard restauranteigenaar en chefkok Erik, maar voor de koude kant zien we ook chefkok Kevin in de keuken staan.

(…)

 

Wil je meer lezen over dineren met deutz? Je leest het in WINELIFE 80. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands