De wonderlamp van Aladdin

De wonderlamp van Aladdin

Borrelpraat: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item Borrelpraat, met het wijnnieuws dat jij niet zou willen missen. –TEKST + BEELD REDACTIE 

De wonderlamp van Aladdin

Wens je een perfecte wijn bij risotto met champignons? Of liever bij lamsbout met honing-mosterdsaus? Online wijnspecialist Vinify.nl lanceert de eerste digitale sommelier van Nederland. Ze heet Vina. Je beantwoordt haar vragen en Vina doet een wijnsuggestie voor bijvoorbeeld je gerecht, borrel of cadeau. De tool is gemaakt in Frankrijk en daar gaat heel wat aan vooraf. Pierre Vila Palleja, een van de beste sommeliers van het land, legde met zijn team de basis voor een algoritme dat wijnen uitkiest op basis van kenmerken als producent, regio, druivensoort en vintage. Vervolgens werd door de Franse startup Matcha een interface ontwikkeld met behulp van honderdduizenden zoekopdrachten van kopers van wijn. Et voilà: een tool die op basis van een brede reeks zoekcriteria de wensen van klanten vervult. Merci kunstmatige intelligentie! Vinify is het eerste platform dat deze technologie buiten Frankrijk lanceert, dus bestel de gastronomische wijnen van Vinify.nl en haal het restaurantgevoel in huis. Met Vina drink je nu ook altijd de perfecte wijn bij ieder gerecht.
VINIFY.NL

Meer borrelpraat uit editie 79:

Let’s talk about kalk

Reis eens af naar het zuiden voor een van de vijf fietsroutes langs de Limburgse wijndomeinen. Een ervan leidt dwars door het Land van Kalk, een van de mooiste gebieden van Zuid-Limburg en kalk is natuurlijk een heel vruchtbare bodem voor wijn. De route vind je op ROUTEDESVINS.NL. Een aanrader voor daarna is restaurant De Leuf van de familie Van de Bunt in Ubachsberg. Niet alleen eet je er fantastisch – de moderne Franse keuken wordt gecombineerd met Aziatische invloeden – maar het heeft ook een nieuw interieur gekregen. Wat ons vooral aanspreekt is dat het van lokale materialen is gemaakt, waaronder het miljoenen jaren oude Kunradersteen. De groeve waar dit kalksteen wordt gedolven, ligt er vlakbij.

(…)

 

Wil je meer wijnnieuws lezen?  Bestel dan hier de nieuwste WINELIFE nummer 79.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam