De vele gezichten van Riesling

De vele gezichten van Riesling

Duitse Riesling uit de Moezel, oftewel Mosel, kent vele gezichten; van jong en fris tot halfzoet en echt zoet, maar altijd met verkwikkend zuur. Daar eet je niet steeds de dezelfde dingen bij. Maar wat dan wel? Jolande Vos van I Love Food & Wine adviseert. – TEKST + BEELD JOLANDE VOS 

De vele gezichten van Riesling

Reuben sandwich uit New York

Riesling en zuurkool zijn dikke maatjes. Dit wereldse broodje naar een recept van Reuben’s Delicatessen in Manhattan combineert meer dan uitstekend met een Riesling met een heel klein zoetje (spätlese trocken).

Dit heb je nodig voor 4 personen

  • 200 g zuurkool
  • 8 sneetjes zuurdesembrood
  • roomboter
  • 8 plakjes cheddarkaas
  • 12 plakken pekelvlees (circa 100 g)

Thousand island-dressing

  • 125 g mayonaise
  • 2 el ketchup (Heinz)
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 el zoetzure augurk, fijngesneden
  • ½ sjalotje, fijngesnipperd
  • zout, versgemalen peper

Zo maak je het

Maak eerst de dressing. Doe alle ingrediënten in een ruime kom en meng door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet minimaal 30 minuten in de koelkast om de smaken op elkaar in te laten trekken. Kook de zuurkool volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking: circa 25 minuten met circa 100 milliliter water. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.

Zet een grote koekenpan op matig vuur en verwarm de pan een paar minuten. Bestrijk de boterhammen aan één kant royaal met roomboter. Leg er twee in de pan, met de beboterde kant naar beneden. Besmeer ze met een flinke dot dressing. Leg op elke boterham een pluk zuurkool, 2 plakken cheddar en 3 plakken pekelvlees. Schep nog wat dressing op het vlees. Dek af met een beboterde boterham met de beboterde kant naar boven. Druk de sandwiches goed aan. Bak de onderkant knapperig en goudbruin in circa 5 minuten. Draai de sandwiches om en bak de andere kant knapperig. Herhaal dit met de andere sandwiches. Snij ze voor het serveren doormidden.

De veleMeer recepten?

Dit recept komt uit: ‘DE WERELD THUIS | RONALD GIPHART EN MASCHA LAMMES | UITGEVERIJ THOMAS RAP | ISBN: 9789400405806 | € 24,99

Je leest meer recepten in het nieuwste WINELIFE Magazine 78. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.