De mooiste toebehoren voor elk wijnmoment

De mooiste toebehoren voor elk wijnmoment

WINELIFE doorkruist de wereld op zoek naar de mooiste toebehoren om van elk wijnmoment een klein feestje te maken. – TEKST REDACTIE + BEELD PEXELS.COM

Op krukken

Deze kruk om je wijn te drinken is gemaakt van gerecyclede wijnvaten uit de Loire. Het gebruikte hout is prachtig, want om de tonnen waterdicht te maken worden de beste delen van oude eiken gekliefd. Van klein krukje tot barkruk, iedere hoogte heeft zijn charme. Wist je dat jaarlijks in Frankrijk wel 500.000 vaten worden gemaakt en verkocht? Omdat het subtiele smaken geeft
aan de wijn is Frans eikenhout nog steeds het meest geliefd bij wijnmakers wereldwijd.
WIJNKRUK LOIRE | BARRELATELIER.NL | VANAF € 279

Juwelendoosje voor oenologen

Een wijnliefhebber weet dat hoe je een fles opent net zo belangrijk kan zijn als de wijn zelf. Deze ergonomisch ontworpen kurkentrekker heeft een comfortabele greep en geïntegreerde foliesnijder. Als een pro verwijder je in een soepele beweging de kurk. Natuurlijk is dit chique item handgemaakt en verpakt in een luxe gegraveerd rood houten kistje.
OENO MOTION TRÉSOR VAN RVS MET WALNOOTHOUT ATELIERDUVIN.COM | € 230

Bodegastijl

In Spanje stonden ze deze zomer in restaurants en bodega’s weer naast ons bord, de simpele lage glazen gevuld met wijn. Waar blijven in Nederland de versies zonder steel en voet? Dit kristallen glas van Riedel is eigenlijk ook bedoeld voor water, maar de glasfabrikant zegt zelf er gewoon wijn in te schenken. Walsen is er niet bij, maar die Spaanse Verdejo smaakt alsnog geweldig!
RIEDEL O WINE TUMBLER WATER | RIEDEL.COM | SET VAN 2 € 19,90

[…]

Benieuwd naar de foto’s en meer toebehoren voor elk wijnmoment? Je vindt ze in WINELIFE Magazine 73. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands