De druiveneilanden van Tahbilk

De druiveneilanden van Tahbilk

Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken… We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit. -TEKST REDACTIE | BEELD LOVELENSCAPES PHOTOGRAPHY

De druiveneilanden van Tahbilk

Ontvangst

Een privéproeverij met Alister Purbrick van Tahbilk Winery is niet zomaar iets. Hij is een icoon in de Australische wijnindustrie en de vierde generatie van dit oudste wijnfamiliebedrijf in Victoria, uit 1860. We hebben ons dan ook gedegen voorbereid (lees: voorgeproefd) met hulp van de flessen die De Monnik Dranken, de importeur van Tahbilk in Nederland, heeft toegestuurd. Door het indrinken zijn we meteen ook wat minder zenuwachtig. Alister blijkt gelukkig een zeer aimabele wijnmaker, die graag alles vertelt over zijn wijnen!

Theorie

Alles herhalen lukt hier niet. Bekijk vooral de dronevideo’s op TAHBILK.COM.AU want vanuit de lucht zie je pas goed dat de wijngaarden op eilanden tussen de wetlands liggen. Het klimaat hier wordt sterk beïnvloed door de nabijheid van een grote massa zoetwater, wat een temperend effect heeft op de temperatuur. Daarnaast beschikt men over een unieke bodem van rode en zandige leem met een hoog gehalte aan ijzeroxide.

[…]

 

Wil je meer lezen over de druiveneilanden van Tahbilk? Dit kan in WINELIFE nummer 77. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.