Creatief met cocktail

Creatief met cocktail

Wat waren we vroeger ook verzot op het VPRO-programma Borreltijd (1996), het vervolg op Kreatief met Kurk en een parodie op het RTL 4-programma Koffietijd – terug te kijken via YouTube! In dit hopeloos humoristische programma van Arjan Ederveen en Tosca Niterink was een terugkerend onderwerp het maken van het mixdrankje van de avond (‘En Ellen, wat kan ik voor je inschenken?). Hierdoor geïnspireerd kozen we uit Ramons collectie de Bloody Mary. – RECEPTUUR EN TEKST BIJ RECEPTEN: RAMON BRUGMAN | FOTOGRAFIE: MITCHELL VAN VOORBERGEN | INTRODUCTIETEKST EN WIJNTIPS: MARJOLEIN SCHUMAN

Creatief met cocktail

Een cocktail waar een horrorverhaal aan kleeft over de verschijning van de geest van de op een vreselijke manier gestorven Mary. Stiekem hebben we er natuurlijk toch wat sterkedrank aan toegevoegd. De chips, die je overigens ook in de frituurpan kunt bakken, smaken er heerlijk bij. De Franse rillette en Japanse sushirol kosten wat meer tijd om te maken, helemaal als je ook zelf de wasabimayonaise bereidt en de sushirijst kookt, met een azijnmengsel van rijstazijn waarin suiker en zout zijn opgelost. De recepten daarvoor staan ook in het boek “De Borrelbijbel” van Ramon Brugman.

Virgin Bloody Mary met bleekselderij

Deze cocktail is een topper in de zomer, die dankzij het stengeltje bleekselderij lekker fris en bijzonder is. In feite is de Virgin Bloody Mary een snack en drankje in één, die fris is door de citroen, pittig door de tabasco en hartig door de worcestersaus.

Dit heb je nodig (10 borrelglaasjes)

Bereiding 10 minuten

  • 350 ml tomatensap
  • gemalen ijs
  • 5 druppels tabasco
  • 6 druppels worcestersaus
  • sap van een halve citroen
  • 1 stengel bleekselderij

Zo maak je het

Schenk het tomatensap in een kan met daarin een laag gemalen ijs. Voeg de tabasco, de worcestersaus en het citroensap toe en roer goed.
Schenk de Virgin Bloody Mary in de borrelglaasjes. Snij de bleekselderij in dunne stengels en steek in ieder glas een stengeltje.

RilletteMeer koken met Ramon Brugman?

BORRELBIJBEL | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048862627 | € 33,99

 

 

 

 

 

Je leest in het WINELIFE Magazine 78 meer over “De Borrelbijbel”. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands