Cocktail recept

Cocktail recept

In iedere editie van WINELIFE hebben we de rubriek funfacts, daar delen wij  de leukste funfacts over wijn en alles wat met wijn te maken heeft. In deze editie delen wij het recept van een cocktail met Port. – TEKST + BEELD REDACTIE

Cocktail recept

In Portugal zijn ze dol op het maken en drinken van cocktails met port. Probeer zelf deze eenvoudige cocktail en waan je in het warme zuiden.

Dit heb je nodig voor 1 glas

  • longdrinkglas of groot wijnglas
  • tonic
  • 2 schijfjes citroen
  • 2 takjes verse munt
  • ijsblokjes
  • 50 ml Graham’s Blend N°5

Zo maak je de cocktail met Port

Vul een half glas met ijsblokjes. Voeg hier de citroenschijfjes en takjes munt aan toe. Voeg vervolgens 50 ml Graham’s Blend N°5 toe en een flinke scheut tonic. De hoeveelheid tonic kan naar smaak aangepast worden. En klaar!

Tip: Vervang de citroen en munt door verse aardbeien en een snuf zwarte peper voor meer pit. In plaats van citroen kunnen ook limoen, grapefruit of bevroren framboos als garnituur gebruikt worden.

Meer funfacts uit WINELIFE 78:

Wijn voor water

Een nieuw Nederlands wijnmerk, opgericht door jonge ondernemers die ook iets goeds willen doen voor de wereld. Per verkochte fles doneert The Good Wine 750 liter schoon drinkwater aan gemeenschappen in Afrika. De Made Blue Foundation is hierin partner, samen leggen ze nu nieuwe watervoorzieningen aan in Ethiopische dorpen. De biologische wijngoeroe Robert Eden heeft The Good Wine geholpen met het vinden van de juiste contacten in de wijnwereld. ‘We zullen altijd met de beste en meest verantwoorde wijnboeren blijven samenwerken’, aldus een van de oprichters Wouter Kohlmann.  THEGOODWINE.NL + WEXXS.NL | € 8,99

(…)

 

Je leest meer funfacts in WINELIFE Magazine 78. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands