Bubbels

Bubbels

Nog meer dan anders gaan we deze maanden lekker los. Dat kan heel intiem of met een big party, maar bubbels zijn zeker van de partij. Voor WINELIFE proefden we bruisende rosés. Magda van der Rijst selecteerde samen met multi(wijn)talent Barbara Verbeek 22 toppers om (niet) mee te knallen. – TEKST REDACTIE | BEELD PEXELS.COM

Bubbels

Charles-Camille Heidsieck (1822-1893) was een bon vivant, dandy, gentleman en avonturier, en als ambitieuze ondernemer voor niets en niemand bang. Hij koos een eigen koers waarmee hij al zijn opvolgers inspireerde. Ook de huidige chef de cave Cyril Brun. WINELIFE sprak met hem tijdens de presentatie van Champagne Charlie 2017.

We maken graag nog een keer ruimte voor de familie Vic van Domaine Preignes le Vieux. Ze zijn daar namelijk begonnen met een nieuwe range amforawijnen. Daar wilden we alles van weten. Wijnjournaliste Charlotte van Zummeren reisde daarom opnieuw af naar de Languedoc.

En meer…

Niks geen saai reisje langs de Rijn, maar hiken en mountainbiken, loungen bij broers met een wijnbar in de tuin en 70 Rieslings proeven van één enkele heuvel terwijl dj’s stampende house draaien. Ga mee naar Rheinhessen, Mittelrhein, Rheingau en Pfalz.

Niet genoeg druiven naast de deur? Chateau Amsterdam werkt met druivenboeren uit heel Europa. De wijnmaker zorgt voor de juiste blends van het fruit dat wordt binnengebracht. Daarbij maakt het keukenteam passend eten. Bij de opening van de verbouwde urban winery mochten we aanschuiven voor het diner. En we zagen dat het goed was. 

(…)

 

Benieuwd naar de rest van het voorwoord in WINELIFE? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 80. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands