Borrelbijbel en meer boeken

Borrelbijbel en meer boeken

In elke editie van Winelife vind je een selectie van de nieuwste boeken op het gebied van wijn en cuisine. – TEKST MARTIN SCHÄFER | BEELD PEXELS.COM

BorrelbijbelBorrelbijbel

In zijn nieuwe Borrelbijbel borduurt chef-kok, banketbakker en bonbonbaas Ramon Brugman verder op zijn bijdrages voor BinnensteBuiten (Omroep MAX), Bakken met Baard (YouTube) en Brasserie de Bank, de Harderwijkse bistro waar hij tot 2018 bekendstond om zijn boude smaken. In deze Borrelbijbel neemt hij je mee naar de wereld van de borrelhapjes en -planken, inclusief basistechnieken, praktijktips, originele variaties en ruim 250 recepten. Lekker bij een Barolo of Bordeaux, maar ook bij bier, bourbon of bitter lemon fietsen deze borrelbites er bovenstebest in.
BORRELBIJBEL | RAMON BRUGMAN | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048862627 | € 33,99

BorrelbijbelIngrediënten per cocktail

De Canadese Kate Calder houdt het in haar nieuwste boek simpel: 60 drankjes met drie ingrediënten, ingedeeld op wodka, gin, rum, tequila, whisky en bubbels. Geen ingewikkelde siropen of obscure bitters te bekennen, dus kun je al na één efficiënte slijterijrun aan de shake. Daarnaast gaat Calder diep in op glaswerk en barbenodigdheden, inclusief alternatieven die je waarschijnlijk wél in je keukenkastje hebt staan. Doorslaggever: 18 perfect pairende cocktailhapjes, zoals kastanjepaté met ahornsiroop en knoflook op crostini met geroosterde peer voor bij je Cherry Mimosa.
INGREDIËNTEN PER COCKTAIL | KATE CALDER | GOOD COOK | ISBN: 9789461432742 | € 17,95

Java

Maureen Tan kreeg de geheimen van de Indonesische keuken letterlijk en figuurlijk met de paplepel ingegoten. In Java deelt ze haar favoriete lekkernijen van het Indonesische eiland, veelal geïnspireerd door de beduimelde kookschriften van haar moeder. Daarbij neemt ze je in 352 pagina’s mee langs de friszure, pedis keuken van West-Java, de zoetere milde gerechten van Midden-Java en de pikante, hartige specialiteiten van Oost-Java. Authentiek Javaans koken dus, met originele, mooi geïllustreerde recepten die dankzij Tans kristalheldere stap-voor-stapstijl ook nog eens heel maakbaar zijn.
JAVA | MAUREEN TAN | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048862603 | € 31,99

 

Benieuwd naar meer boeken? Je vindt ze in WINELIFE Magazine 76. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.