Bordeaux 2021

Bordeaux 2021

Funfacts: in iedere editie van WINELIFE Magazine hebben wij een item funfacts, daar delen wij  de leukste funfacts over wijn en alles wat met wijn te maken heeft. –TEKST + BEELD REDACTIE 

Bordeaux 2021

David Bolomey is voor WINELIFE ook altijd een bron van informatie als het gaat om de streek Bordeaux en haar en primeur-wijnen. Na 2 jaar schipperen met proefflessen in Amsterdam kon hij dit jaar weer afreizen om daar uitgebreid te proeven met de wijnmakers. David: ‘Een klassiek jaar met veel frisheid en een laag alcoholpercentage. Elegante wijnen die heel drinkbaar zullen zijn.’ Bekijk op de website zijn verslag en de intekenlijst, zodat je in de voorverkoop de oogst van 2021 – die nog in het vat zit – alvast kunt bestellen. De Bordeaux 2021 primeurs komen rond september 2024 naar Nederland.
BOLOMEY.NL

Brasserie Bruis

Weleens bij Bruis in Haarlem geweest? Hier hebben ze goed eten met bijpassende wijnen. Er is een compacte wijnkaart met zo’n twintig betaalbare wijnen per fles en per glas, maar ook een tweede wijnkaart met klassiekers op niveau uit Frankrijk, Italië en de rest van de wereld. Voor de gast die iets heel specifieks zoekt, kan geput worden uit de wijnkaart van Ratatouille Food & Wine, waarop 500 wijnen staan. Chef-kok Jozua Jaring (zie foto) en maître Bas Averdijk van sterrenrestaurant Ratatouille hebben Bruis namelijk als tweede zaak in Haarlem opgericht, een jaar geleden. Ze zijn er zelf geregeld te vinden. Leuk om hun drie bruisende wijnen per glas te proeven bij een voorgerecht als steak tartaar met Haarlems zuur of een hoofdgerecht met coquille. Het zijn de champagne van Philipponnat, de prosecco van Francesco Drusian en de van thee gemaakte Copenhagen Sparkling.
BRASSERIEBRUIS.COM

 

[…]

Meer funfacts lees je in WINELIFE 80. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands