Blozende wijn

Blozende wijn

Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken… We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit. -TEKST + BEELD REDACTIE

Blozende wijn

Ontvangst

Onze speekselklieren begonnen al te werken toen importeur Fourcroy Nederland berichtte dat op 1 maart de nieuwe oogst binnen was. BY.OTT Côtes de Provence Rosé 2021. Een paar jaar geleden mochten we ook wijnen van Domaines Ott proeven. En dit zijn niet zomaar snoeperige rosés, maar karaktervolle droge wijnen van hoog niveau. Ze laten zich uitstekend combineren met mooi eten. Vandaar de ontvangst in het Amstel Hotel door maître d’hotel en sommelier Ronald Opten.

Theorie

Het verhaal begint met Marcel Ott in 1896. Zijn droom: een wijnbedrijf in mediterraan gebied. Want zelf kwam deze agrariër uit de Elzas. Zijn tot drie wijnhuizen uitgegroeide bedrijf wordt nu beheerd door de vierde generatie. Jean-François en Christian Ott. Domaines Ott is onderdeel van champagnehuis Louis Roederer en een prestigieus merk geworden.

Instructies

Christophe Coppola Renard is namens Domaines Ott uit Frankrijk overgekomen om de wijnen te laten proeven. Combinaties met spijzen kun je wel aan Ronald Opten overlaten. Zo is het hoofgerecht malse chuck steak met pastinaak, wortel, laurier en tijm met daarbij Bandol Rouge Château Romassan 2017 – Bandol wordt gezien als hét topgebied voor rode wijnen in de Provence. Een volle smaak met bosbessen en zwarte bessen met in de afdronk wat mineraligs van de bodem van zandsteen.

(…)

 

Wil je meer lezen over de proeftijd? Bestel dan hier de nieuwste WINELIFE nummer 76.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands