In elke editie van WINELIFE vind je een selectie van de nieuwste boeken op het gebied van wijn en cuisine. – TEKST MARTIN SCHÄFER | BEELD PEXELS.COM
Altijd borreltijd
Receptontwikkelaar en vrijmibofan Susan Aretz gooide het na twee gezinskookboeken over een andere boeg: borrelboeken. Na Borreltijd en Wereldwijd Borreltijd maakt Altijd borreltijd Aretz’ trilogie compleet met zeventig smakelijke plank- en buffethapjes met maximaal vijf ingrediënten, die van elke borrel een foodiefiësta maken. Ook handig: naast verrassende smaakexplosies als Koreaanse gehaktballetjes en oesters met gin-granita – Aretz lanceerde vorig jaar haar eigen ginmerk Holy Unicorn Gin – vind je in dit standaardwerk ook tal van cocktails en mocktails, én een masterclass borrelplank samenstellen.
ALTIJD BORRELTIJD | SUSAN ARETZ | FONTAINE UITGEVERS | ISBN: 9789464041934 | € 24,99
De vegan slager
Zacchary Bird geeft je in zijn tweede kookboek De Vegan Slager meer dan 130 alternatieven voor vlees, gevogelte en vis – zelfs voor zijn knapperige bacon (van o.a. aubergine en rettich) en fris-zure ceviche (met palmharten) kun je de slager en vishandel met een gerust hart links laten liggen. Omdat niet iedereen tijd en zin heeft om een niet van echt te onderscheiden braadstuk van gerookte tofu te knutselen, bevat deze plant-based inspiratiebijbel ook allerhande recepten voor je favoriete vleesvervangers uit de supermarkt.
DE VEGAN SLAGER | ZACCHARY BIRD | GOOD COOK | ISBN: 9789461432834 | € 32,50
De smaak van het bos
Reebout op een bosbedje, eekhoorntjesbroodsoep en ricottagnudi met paddenstoelen en salieboter; de Oostenrijkse auteur en foodstyliste Bernadette Wörndl heeft in De smaak van het bos plenty suggesties voor een culinair subliem najaar. Net als onze eigen Yvette van Boven neemt Wörndl je voor de ingrediënten mee naar de natuur, waar onverwachte smaakmakers als dennennaalden, viooltjes en hondsdraf voor het grijpen liggen. Omdat de recepten in dit pluk- en kookboek per seizoen ingedeeld zijn en worden begeleid door schitterende foto’s tast je zelden mis tussen de bomen. Wandelen? Boodschappen doen!
DE SMAAK VAN HET BOS | BERNADETTE WÖRNDL | STERCK & DE VREESE | ISBN: 9789056159191 | € 24,95
(…)
Benieuwd naar meer boeken? Je vindt ze in WINELIFE Magazine 79. Deze bestel je hier!
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.