Afrika: geitenstoof met wortelen

Afrika: geitenstoof met wortelen

In Ethiopië wordt deze geitenstoof gegeten met injera (een gefermenteerde pannenkoek), ik geef er liever een Marokkaanse msemmen (een platbrood) bij, omdat ik dat lekkerder vind. Het is een geliefd sjabbatgerecht in Ethiopië. Het kan namelijk ook prima urenlang op een laag vuurtje of in een matig warme oven worden bereid. – RECEPTUUR EN TEKST BIJ RECEPTEN JONAH FREUD | FOTOGRAFIE MITCHELL VAN VOORBERGEN | WIJNTIPS MARJOLEIN SCHUMAN

Afrika: geitenstoof met wortelen

Dit heb je nodig (4 personen)

  • 1 kg geitenvlees, in blokjes van 3 x 3 cm
  • 4 uien, in plakken
  • 1 bos wortelen, in stukjes gehakt
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 el gemberwortel, geraspt
  • 1 tl kurkumapoeder
  • 1 tl ajowan- of karwijzaad
  • 1 tl nigellazaad
  • ½ tl kardemom
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • zout
  • 2 jalapeño-pepers, zaadlijsten verwijderd en in ringetjes

Zo maak je het

Breng in een stoofpan ongeveer 1,5 liter water aan de kook. Doe hier het geitenvlees in en laat even een paar minuten koken. Zet het vuur dan laag en schep met een schuimspaan het eventuele schuim dat boven komt drijven weg. Voeg dan de uien, wortelen, knoflook, gemberwortel, kurkuma en ajowan- of karwijzaadjes toe. Roer goed door en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg dan het nigellazaad, de kardemom, tijm en basilicum toe en breng op smaak met zout. Zet het vuur laag en laat de stoof zeker 1,5 uur zachtjes doorkoken. Let op dat er genoeg vocht in de pan blijft zodat het niet aanbakt. Voeg desnoods nog wat water toe. Proef of het geitenvlees helemaal gaar is. Het is afhankelijk van de leeftijd van de geit hoelang het vlees moet koken. Roer tot slot de kleingesneden jalapeño-pepers erdoorheen.

 

Zuid-AmerikaMeer recepten?

Dit recept komt uit: MEMMISJ, DE JOODSE WERELDKEUKEN VOLGENS JONAH FREUD | CARRERA CULINAIR | ISBN: 9789048861804 | € 35

 

 

 

 

Je leest meer recepten in WINELIFE Magazine 79. Losse nummers bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.