Adembenemend uitzicht

Adembenemend uitzicht

We kwamen dit mooie te koop staande perceel tegen van in totaal 18 hectare, met een fantastisch uitzicht op een vallei met wijngaarden. Het ligt op 50 kilometer van wijnstad Bordeaux, in de uitlopers van de heuvels van Saint-Émilion en op hetzelfde klei-kalksteenplateau waar die mooie, minerale wijnen vandaan komen. Een unieke geografische ligging waarover we straks meer vertellen. – TEKST + BEELD REDACTIE

Adembenemend uitzicht

WAT: CHÂTEAU MET 12 HECTARE WIJNGAARD
WAAR AOC CASTILLON CÔTES DE BORDEAUX
HOEVEEL: € 1.650.000

Duurzame wijngaard

Kom je hier wonen, dan word je eigenaar van 11,96 hectare wijngaard in AOC Castillon Côtes de Bordeaux. De wijngaard is samengesteld uit de voor deze streek beroemde druivensoorten merlot (90 procent), cabernet sauvignon (7 procent) en cabernet franc (3 procent). De plantdichtheid is 5.000 tot 6.600 wijnstokken per hectare. De wijngaard is goed onderhouden en heeft het keurmerk HVE3 voor duurzame landbouw. Dat betekent onder meer dat er verantwoord wordt omgegaan met kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen (zie kader). Er is een extra stuk land van 3 hectare binnen de appellation, dat kan worden beplant met wijnstokken. Of gebruik het als weide voor de paarden die hier rondlopen! Er is bovendien 2 hectare bos en een grote vijver – van 3.500 vierkante meter. Je bent hier dus omringd door de natuur in al zijn schoonheid.

Woonhuis met zwembad

Het huis kijkt uit op de heuvelachtige wijngaard. In 2004 werd het gerestaureerd en het is goed onderhouden. De bewoonbare oppervlakte is 330 vierkante meter. Wat vind je in deze comfortabele woning zoal? Vijf slaapkamers, drie badkamers, een woonkamer met open haard, een zeer lichte tweede kamer, een kantoor en een wasruimte.

(…)

Wil je meer lezen over deze duurzame wijngaard? Je leest het in de nieuwste WINELIFE 82. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands