48 uur Reims

48 uur Reims

Reims is in beweging. De voorname domstad vol van oude chique verjongt. Traditionele tuttigheid maakt plaats voor nieuwe, onverwachte elementen. Zonder verlies van klasse en sereniteit. Reims gaat eindelijk bruisen. -TEKST EN FOTO’S MAGDA VAN DER RIJST

12 uur, Place du forum

Het was bepaald niet de eerste keer dat we naar Reims gingen. Voor mij betekent deze stad werk. Ik ga ernaartoe voor proeverijen en afspraken met champagnemakers. Want dat is waar het in Reims om draait: champagne! Tijdens die werkbezoeken voelde ik altijd de behoefte er langer te blijven. Om er eens een poosje echt te zijn. Een boek te lezen, een museum in te gaan, wat slenteren door de wijken die net buiten het centrum liggen. Dochter Roos en haar vriend Jorrim dachten er precies zo over en dus gingen we. In plaats van een hotel kozen we dit keer voor een studio midden in het centrum. Na een ritje van zo’n 4 uur vanuit Rotterdam beklommen we in een statig pand drie trappen naar onze tijdelijke woning aan de Place du Forum, op een steenworp van Épicerie Au Bon Manger, een delicatessenwinkel annex wijnbar (Rue Courmeaux 7).

13uur, Au bon manger

Bij Aline en Eric, de eigenaren van Au Bon Manger, wacht je een warm onthaal. Geef die twee de vrije hand en ze schenken je zomaar een glas waarover ze later van alles komen vertellen. Ze hebben een neus voor opkomende talenten, voorkeur voor biologisch-dynamisch werkende producenten en niet zelden zie je wat je daar ooit proefde in no time op de kaarten van hippe horeca en sterrestaurants terug.

(…)

Benieuwd naar meer over Reims? Je leest het in het WINELIFE Magazine 76. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam