Proeverij #65: Wijnen om mee te tafelen (22x Sangiovese)

‘Genietwijnen’, roemde gastproever Adriaan Visser de Sangioveses die we voor deze WINELIFE proefden. Uit de 67 inzendingen selecteerde Magda van der Rijst samen met de sommelier van restaurant Tribeca 22 Toscaanse schoonheden, die op elke tafel kunnen schitteren.

Proeverij #64: Wijnen met een wil (17x Chenin Blanc)

Hét kenmerk van de chenin blanc-druif is zijn torenhoge gehalte aan verfijnde zuren. Die zorgen voor wijnen bomvol energie waarin je altijd het voorjaar proeft. Tenminste, in de goede. Uit 71 inzendingen pikte Magda van der Rijst samen met wijnjournalist en wijnmaker-in-wording Esmee Langereis de allerverrukkelijkste flessen. Chenins om mee op de lente en het leven te proosten.

Proeverij #63: Waanzinnig winterrood (24x Grenache)

Garnacha a.k.a grenache staat in de top 10 van meest aangeplante druivenrassen ter wereld en is een rijzende ster. Reden genoeg dus om wijnen van en met deze druif op de WINELIFE-proeftafel te zetten. Er kwamen 94 inzendingen binnen. Samen met wijnPRO Edwin Raben selecteerde Magda van der Rijst de 23 allerverrukkelijkste rode wijnen om meteen van te genieten. 

Proeverij #62: De beste bubbels

Zoals altijd voor het laatste nummer van het jaar kwamen er bubbels op de WINELIFE-proeftafel. Dit keer wijnen van uitsluitend witte óf blauwe druiven. Master of Wine Job de Swart proefde mee met Magda van der Rijst. Uit de 61 inzendingen pikten zij er 24 uit. Allemaal winnaars: van bruisende feestbeestjes tot chique dinerwijnen.