Proeftijd

Proeftijd

Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken… We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit. 

Tekst en beeld: Marjolein Schuman

Diner bij de Pont d’Avignon

ontvangst

De bediening en het eten zijn niet heel bijzonder, zelfs afstandelijk Frans, maar de plek is geniaal. Restaurant Le Bercail ligt in de pausenstad Avignon op een eiland in de Rhône met uitzicht op de Pont Saint-Bénézet. Van deze historische bogenbrug is nog maar een fractie over, maar hij is bekend door het kinderliedje Sur le Pont d’Avignon, waarin er boven het water een rondedans wordt gemaakt – en dat hebben we zeker gedaan. 

theorie

Of we wijn willen bestellen. Is de paus katholiek? We kiezen natuurlijk Châteauneuf-du-Pape, de eerste AOC-wijn van Frankrijk. De wijnstokken in deze appellatie staan op de heuvels en aan de oevers van de Rhône, in het Rhônedal (Côtes du Rhône) tussen Avignon en Orange. De naam gaat terug tot de 14e eeuw, toen de paus in ballinschap in Avignon verbleef in plaats van Rome.

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 85. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands