Op bezoek bij Concha y toro

Op bezoek bij Concha y toro

Of WINELIFE een dagje naar Londen wil om daar de Concha y Toro Cassilero del Diablo-legende te beleven? Uiteraard! Op een zonnige, doordeweekse dag duiken we dus in een verduisterde, rood uitgelichte nachtclub, samen met een internationaal gezelschap.
Tekst: Petri Houweling

Op bezoek bij Concha y toro
Zou jij van de duivel stelen?

Binnen heerst er zo’n gezellig harrypottersfeertje. Welcome to the Devil’s Cellar is het thema, want de duivel is een rode draad in de naamgeving van de wijnen van deze lijn van Concha y Toro, een succesvol Chileens wijnmerk. Je kent het merk waarschijnlijk wel, de wijnen zijn breed verkrijgbaar in de bekendste supermarktketen van Nederland. 

CASILLERO DEL DIABLO

De naam Casillero del Diablo, oftewel ‘het duivelse kluisje’ werd eind 19e eeuw bedacht door de Chileense politicus en zakenman Don Melchor de Santiago Concha y Toro. Hij had een grote voorliefde voor wijn uit Bordeaux. Daarom besloot hij dit soort wijnen ook in Chili te maken. In 1883 plantte hij Bordeaux-wijnstokken aan in de Maipo-vallei, in de allereerste Concha y Toro-wijngaard. De wijnen vielen bij velen in de smaak en zijn privéwijnvoorraad werd regelmatig gestolen. Om dit tegen te gaan, verzon hij het verhaal dat de duivel in zijn kelders zat. Niet alleen hielden de diefstallen op, ook de naam bleek een gouden greep voor dit merk.

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 85. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands