Gaan voor Griekse wijn

Gaan voor Griekse wijn

Gaan voor Griekse wijn

Een mediterraan klimaat met verkoelende wind op de eilanden, vulkanische bodems, inheemse druivensoorten, een nieuwe generatie wijnmakers met een voorkeur voor moderne stijlen: noem de ingrediënten van een goed wijnland maar op en Griekenland heeft ze. De wijnen komen in Nederland meer en meer in de belangstelling. Onlangs proefden we bij restaurant Elea een aantal mooie verrassingen (zie WINELIFE 83).

Waarom heeft het zo lang geduurd voordat bekend werd wat Griekenland te bieden heeft? We vroegen het Martin van der Heiden van Griekse Wijnen, die uit de verschillende wijnstreken van het land importeert en levert aan horeca, retail en particulieren. Ook organiseert hij wijnreizen. Martin: ‘In de jaren 70 werd het Griekse gevoel in Nederland en aan de Nederlandse wijnhandel ‘verkocht’ in de vorm van retsina, halfzoete imiglykos, zoete Samos en wat ouzo. Zo is helaas een verkeerd imago van Griekenland en de wijnen ontstaan.’ 

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 85. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands