Drank van suikerriet

Drank van suikerriet

Fruit, graan, aardappelen, planten: alles waar suiker in zit, kan vergisten of gedistilleerd worden en omgetoverd tot een smaakvolle drank met alcohol. Rum wordt gemaakt van suikerriet. De zoete smaken in rum komen niet van de plant, net zoals de aroma’s in wijn niet rechtstreeks van de druiven komen, maar ontstaan door de gisting of oudering van de wijn, uit allerlei chemische verbindingen. Het soort hout waar de rum in gerijpt is, bijvoorbeeld oude eiken sherryvaten, of in het geval van Flor de Caña oude bourbonvaten, kan zoete tonen aan de rum geven, zoals bruine suiker, fudge, karamel, gedroogd fruit, honing en vanille.

 

Flor de Caña is een zachte, gerijpte rum die wordt gemaakt op een familielandgoed dat door de vijfde generatie wordt beheerd in Nicaragua, op 900 meter hoogte aan de voet van de San Cristóbal-vulkaan. Vanwege het tropische klimaat is Nicaragua uitermate geschikt voor het verbouwen van suikerriet. De rum wordt duurzaam geproduceerd, van veld tot fles, en is ‘s werelds enige CO₂-neutrale en Fair Trade-gecertificeerde alcohol.

 

 

 

 

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 85. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands