Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen over… Florale aroma’s

Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen over… Florale aroma’s

Alles wat je altijd al wilde weten maar niet durfde te vragen over… Florale aroma’s

1. DRUIFEIGEN STOFFEN

Amateurbiologen en dito scheikundigen opgelet: de geurstofjes die al in aromatische druiven zitten – of die als verbindingen vanuit de druif ontstaan tijdens de gisting of oudering van wijn – zijn terpenen zoals geraniol, nerol en linalool. Ze kunnen naar verschillende bloemen ruiken.

2. ROOS

Roos is een klassiek, zoetig aroma in wijn dat vaak voorkomt. De druifeigen terpenen geraniol en rozenoxide zorgen ervoor. Hoe warmer het gebied, hoe meer rozengeur in de wijn. Breng je glas in beweging en de geur laat los. Neem hem op! Gewürztraminer, Pinot Noir, Nebbiolo, Sangiovese e.a.

  1. VIOOL

Lichtzoete geur in rode wijn: Merlot, Malbec, Mourvèdre, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon. Dat kan komen van stoffen die de druif aanmaakt om zichzelf te beschermen tegen fel zonlicht. Hoe meer zon voor druiven, hoe sterker de aroma’s. Viooltjes erbij eten? Ze hebben een sla-achtige smaak.

Verder lezen? Je vindt meer informatie in WINELIFE Magazine, editie 85. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands