Wijnregio Nahe | Duitsland

Wijnregio Nahe | Duitsland

Het lijkt wel een schilderij, zo mooi. Een vredig landschap van wijngaarden, boomgaarden en weilanden afgewisseld met kliffen en opvallende rotsformaties. De Nahe is vernoemd naar de rivier die de valleien van de beboste heuvels van de Hunsrück doorkruist, terwijl hij zachtjes naar het stadje Bingen am Rhein stroomt. Het klooster van Hildegard van Bingen staat daar voor de Duitse middeleeuwse mystiek, maar wij vinden het landschap mystiek genoeg. – TEKST REDACTIE | BEELD PEXELS.COM

Wijnregio Nahe | Duitsland

Hoewel de Nahe met zijn 4.239 hectare een van de kleinere Duitse wijnregio’s is, is het aantal grondsoorten door een nogal turbulente geologische geschiedenis opmerkelijk groot. En dat heeft weer als consequentie dat hier een grote diversiteit aan druiven kan groeien en vele wijnstijlen kunnen worden geproduceerd. Riesling, natuurlijk, maar ook rivaner, silvaner, dornfelder en de verschillende pinot-druiven gedijen goed.

Ontdek de wijnen op een van de vele wijnfeesten aan de Naheweinstraße, die meestal in de nazomer plaatsvinden. Geniet van de uitzichten vanaf de plaatselijke fietspaden, zoals de Radweg Nahe. Liever hiken? Volg dan de prachtige 100 kilometer lange Weinwanderweg Rhein-Nahe in natuurpark Soonwald-Nahe.

Hier in der Nähe. Dat betekent: hier dichtbij. En inderdaad is het maar 3 uur rijden vanaf Maastricht om te kunnen wandelen door 2.000 jaar wijntraditie.

[…]

 

Ben je benieuwd naar meer over wijnregio Nahe? Je leest het in Winelife editie 73. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.