In de wijngaard

In de wijngaard

Snoeien, buigen en binden. De winter is niet altijd een rustperiode voor de wijnstokken. De meest ervaren medewerkers van elk wijnhuis doen begin januari de wintersnoei en daarna het canopy management: het beheer van het gebladerte van de wijnstokken tot aan de oogst. Elke knip en elke knoop van de scheuten aan de horizontale plantengeleiders bepaalt mee hoe straks de druivenoogst eruit komt te zien.
Tekst: Marjolein Schuman | Beeld: Asolo Prosecco Docg

We staan op de heuvels rond het oude ommuurde stadje Asolo, 30 kilometer boven Venetië. Een betoverende plek waar een deel van de Italiaanse mousserende wijn prosecco wordt geboren. Sinds 2009 is dit herkomstgebied een DOCG, de top van de kwaliteitspiramide. De wijnen worden vooral geproduceerd door zo’n vijftig kleine (familie)bedrijven.

Lees gratis verder

Wil je dit artikel gratis verder lezen? Vul je e-mailadres in of log in met Google en lees direct verder.

nl_NLNederlands