De streekproducten van de Ardèche

De streekproducten van de Ardèche

De Ardèche, dat is toch waar je ‘s zomers heen gaat om af te koelen in bergbeekjes onder de wereldberoemde Pont d’Arc? Klopt, hoewel er ’s winters ook genoeg te beleven is. Wijn proeven, kastanjes eten en langlaufen, bijvoorbeeld. WINELIFE was er afgelopen september – de druivenoogst begon net – en plukte de vruchten van een bijzonder mooie streek. – TEKST + BEELD MARJOLEIN SCHUMAN

De streekproducten van de Ardèche

Er is geen snelweg, geen vliegveld en geen treinverbinding. Maar grote kans dat jij toch in de Ardèche bent geweest, want de teller van de toeristenmeter slaat ’s zomers door naar de miljoenen. Vaste bezoeker Renée Salome, die als een van de journalisten mee was op de persreis, zegt erover: ‘Voor mij is deze streek Les Gorges de l’Ardèche: die canyons zijn echt zó mooi. Het is een schitterend natuurgebied met grotten en kloven, maar ik denk niet direct aan een AOC op eet- en drinkgebied.’ Toch zijn we door Ardèche Tourisme uitgenodigd om de Ardèche als herkomstgebied van lekkernijen te zien, als kwekerij van oorsprongsbenamingen zelfs.

Met een reservetasje voor flessen wijn stappen we ’s morgen in Amsterdam op de Thalys om na een overstap op de TGV ’s middags aan te komen in Valence, aan de grens van de Ardèche die door de rivier de Rhône wordt gevormd. Vanaf daar rijden we met de auto verder om bij twee fantastische wijnmakers te overnachten. We bezoeken de olijfoliemakerij en het kastanjemuseum, waar de streekproducten ook uitgebreid worden besnuffeld. Natuurlijk vergeten we niet het beroemde lokale gerecht caillette ardéchoise, een pakketje in een netje van varkensvlees, spinazie en kruiden. Alors, on y va!

[…]

 

Wil je meer weten over de Ardèche? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 74. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands