Nu eens geen druiven op de foto, maar de grote vruchten van de cacaoboom! Die groeit in Latijns-Amerika en is daar net als de wijnstok geel kieskeurig: de vochtcondities en hoeveelheid zon en schaduw moeten precies goed zijn.
Tekst: Marjolein Schuman | Beeld: Lovenchock
In de vruchten zitten de bonen waar cacao van wordt gemaakt en net als druiven worden ze gefermenteerd. Na onze reportage over wijn en chocolade in de vorige editie vroegen lezers ons waar je goede chocolade kunt kopen. Patissier Hidde de Brabander, met wie we port in chocolade verwerkten, zegt fan te zijn van Callebout, een Belgische chocoladeproducent sinds 1911. En ken je de Kusjes van Coco en Sebas al? Het zijn onze lievelingschocolaatjes van dit jonge Brabantse merk; een team van patissiers dat duurzame cacao gebruikt en met verschillende winkels aan de weg timmert. Er wordt ook Veuve Cliquot-champagne verkocht en de alcoholvrije Jus Raisin Blanc Sauvignon van Alain Milliat – om mee te matchen. We hebben op de redactie ook altijd repen liggen van het Amsterdamse merk Lovechock, omdat ze veganistisch zijn en met minder suiker worden gemaakt. Sinds 2009 halen zij rauwe cacao rechtstreeks van biologische cacaoboeren in Ecuador. Dat betekent vitaminen, mineralen en flavanoïden, want de supervrucht zit daar vol mee.
CALLEBOUT.COM / COCOSEBAS.NL / LOVECHOCK.NL
Bestel ons nieuwste WINELIFE magazine hier
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.