BOSJES in de Breede Rivier Vallei

BOSJES in de Breede Rivier Vallei

De Breede Rivier Vallei is onderdeel van de fameuze Kaapse wijnlanden in Zuid-Afrika. Kenners prijzen de nog redelijk onbekende vallei om het terroir en de wijnen die er vandaan komen. Een kennismaking met de futuristisch ogende fotografische parel. BOSJES: een working farm uit 1790, bekroond met belangrijke architectuurprijzen en thuis van een van de beste sommeliers van Afrika. Een veelzijdige lifestylebestemming in een adembenemende omgeving. – TEKST MARJOLEIN WESTERTERP | BEELD PETER BOSHUIJZEN, DOOK PHOTOGRAPHY, CLAIRE GUNN, ADAM LETCH, DAVE SOUTHWOOD

BOSJES in de Breede Rivier Vallei
Een ontmoeting tussen historie en eco-chic

Vanuit Kaapstad nemen we de N1 en laten afslagen naar de bekende wijngebieden als Stellenbosch, Franschhoek, Wellington en Paarl links en rechts liggen. Als we de Du Toitskloofpas naderen kiezen we ervoor niet de tunnel te nemen. Maar via de R101 de adembenemende bergen die als stille wachters naar de blauwe lucht wijzen te bedwingen. Aan de andere kant van de pas strekt de adembenemende Breede Rivier Vallei zich uit in al haar weelderige pracht. Groene wijngaarden tegen een achtergrond van stromende beekjes en fonkelende watervallen die uit grillige rotsformaties klateren. Terwijl de zon hoger aan de helderblauwe hemel klimt, verdwijnen langzaam de spookachtige flarden van de vroege ochtendmist die de valleibodem zachtjes streelden.

Via de R43 rijden we in stilte door een rustiek landschap van boerderijen, grazend vee, nog meer wijngaarden, ruig mooie stukken renosterveld, fynbos. En weelderig groene citrusboomgaarden, kuddes vrij rondlopende springbokken, zebra’s en af en toe een struisvogel.

(…)

 

Benieuwd naar meer over de fameuze Kaapse wijnlanden in Zuid-Afrika? Je leest het in het WINELIFE Magazine 76. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

nl_NLNederlands
Wijn-spijs event in hartje Amsterdam