Argentijnse wijn: meer dan Mendoza

Argentijnse wijn: meer dan Mendoza

Meevliegen met Kaiken

Kaiken is een van de toonaangevende wijnbedrijven in Mendoza. Sinds 2001 actief en steeds grensverleggend. Niet alleen met nieuwe wijnstijlen, maar ook door op andere plaatsen in Argentinië wijngaarden aan te planten. Winelife reisde mee.

Je wordt wakker en opent je raam. Je ademt de frisse berglucht in. In de verte zie je de bergen. In prachtige kleuren die steeds veranderen, met in de winter de prachtige, besneeuwde pieken. De zon schijnt. Altijd. Onder je, in de wijngaard, zie je een haas wegschieten en wat loopt daar verderop voor een vreemde vogel? Is dat een nandoe? Of toch de Patagonische gans?

Op reis met kaiken

Mendoza, stad én wijnregio aan de voet van het Andesgebergte. Grote kans dat de meeste Argentijnse wijn die je in je leven dronk, er vandaan komt. Kaiken is er vanaf  2001 actief en altijd vernieuwend. Vandaar dat ze voor de uitbreiding van wijnstijlen en druivenrassen ook in andere delen van het enorme Argentijnse vasteland mogelijkheden zien en benutten. WINELIFE interviewde exportmanager Julieta Piccolella, die in Nederland was, en reisde (in gedachten) met haar mee van Mendoza naar Patagonië en terug.

Trots op Mendoza

Argentijnen zijn zeer gepassioneerd. Als ze ergens voor gaan, gaan ze tot het uiterste. Als ze iets te vieren hebben, doen ze dat méér dan uitbundig

(…)

Benieuwd naar meer over Kaiken? Je leest het in het nieuwste WINELIFE Magazine 84. Deze bestel je hier!

Lees ook: De streken van Oostenrijk: Steiermark.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands