48 uur in… Wenen

48 uur in… Wenen

In 2 dagen kun je in Wenen een citytrip en wijnreis in één doen. De wijngaarden van de DAC Wien liggen namelijk op hellingen binnen de stadsgrenzen. De tram brengt je naar boven en als je tussen de wijnstokken wandelt, er picknickt en wijn proeft, kijk je uit op de blauwe Donau en deze prachtige stad. TEKST MAGDA VAN DER RIJST M.M.V. BART DE VRIES

17 UUR
We treinden naar Wenen en checkten in bij Hotel Daniel, Landstraßer Gürtel 5, niet ver van de Hauptbahnhof. In deze hippe urban stay heerst een ongedwongen sfeer. Voor de praktische, strak ingerichte kamers gelden prijzen vanaf 99 euro per kamer, of je er nu alleen of met z’n tweeën verblijft. Via de website is een passende kamer makkelijk te vinden, van eenvoudig tot eentje met meer ruimte en een weids uitzicht. Je kunt zelfs voor de Airstream-caravan in de achtertuin kiezen. Schloss Belvedere en de botanische tuin liggen op een steenworp afstand. Die zijn zeker een bezoek waard, maar daar kwamen wij dit keer niet voor. Wij waren er voor de Weense wijnhuizen, wijnbars en restaurants. Daarom hadden we voor die eerste avond meteen een tafel gereserveerd bij Restaurant Buxbaum, Grashofgasse 3.

19 UUR
WIENER SCHNITZEL & KARTOFFELGOULASH
Dit gezellige restaurant ligt hartje stad, maar doordat het zich in het Heiligenkreuzerhof bevindt, zit je heerlijk in de luwte. We waagden ons direct aan de Wiener Schnitzel vom Kalb mit Kartoffelsalat, en een vegetarische aardappelgoulash met truffel. De wijnkaart bestaat grotendeels uit Oostenrijkse wijnen. Om helemaal in de stemming te komen, dronken we een Gemischter Satz uit Wenen. Wat dat precies is en aan welke eisen die wijn moet voldoen, word je tijdens bezoeken aan de wijnhuizen haarfijn uitgelegd.

22 UUR
BLAUFRÄNKISCH BIJ BAR KRAWALL
Toet en koffie sloegen we over om bij Bar Krawall, Naschmarkt 975, nog een glas te kunnen doen. Uwe Schiefer, voormalig sommelier en nu een van de beste wijnbouwers van Oostenrijk, is betrokken bij de wijnkaart van dit Weense lokaal met een relaxte vibe. We kozen natuurlijk een van Uwes wijnen, namelijk zijn Blaufränkisch Eisenberg DAC Reserve Szapary. Puur fruit in je glas, braam, bes en kers, aangevuld met de puntige mineraliteit van Eisenberg. Immens intens.

Lees het hele artikel in WINELIFE #66. Bestellen kan hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

nl_NLNederlands