Wijn uit de Maasvallei

Wijn uit de Maasvallei

De eerste cross-border appellatie ter wereld! Maasvallei Limburg is het herkomstgebied dat zowel in België als in Nederland ligt. Karel en Tine Henckens-Linssen maken er in het schilderachtige dorpje Aldeneyck hun wijnen, die al meerdere keren uitgeroepen zijn tot Beste Belgische Wijn.
Tekst: Marjolein Schuman | Beeld: Karel Henckens

 

Hoe het zo gekomen is? Karel Henckens groeide op in een familie van fruittelers, maar ontdekte later zijn echte passie: wijnbouw. Hij plantte in 2001 de eerste wijnstokken in een oude boomgaard. Een jaar later volgde de wijngaard aan de Maas, een glooiende helling tegen de oude Romeinse heirweg. Zou de prijzenregen komen door de maximale opbrengst van 50 hectoliter per hectare? Door de magische touch van de wijnmakers? Of toch door het ideale terroir?

Ontgrendel dit artikel

Wil je dit artikel gratis verder lezen? Vul je e-mailadres in of ga verder met Google/LinkedIn en lees direct verder.

nl_NLNederlands