VROUW MET SMAAK: PAULA GONZALÉZ

VROUW MET SMAAK: PAULA GONZALÉZ

De oogst in Argentinië is in volle gang. Een spannende tijd voor Paula González, de nieuwe wijnmaker van Pyros Wines die zichzelf moet gaan bewijzen. Gelukkig plukt ze de vruchten van haar studie oenologie en de samenwerking met gerenommeerde namen in de wijnwereld. Ze weet namelijk alles over de expressie van de bodem in de druif.
DOOR MARJOLEIN SCHUMAN

Wat een mooie foto kregen we in februari opgestuurd uit San Juan: Paula González op het domein van Pyros Wines. Jong als ze is, is ze zeker geen groentje tussen de wijnstokken. Ze stond al langer op WINELIFE’s verlanglijstje om te spreken. Geweldig dat ze nu, 8 jaar na haar afstuderen, opgenomen is in het Pyros-wijnteam. De verwachting is dat met haar komst het specifieke terroir van Pedernal Valley, het jongste wijngebied van het land, nog beter begrepen zal worden. Want als iemand gespecialiseerd is in de wisselwerking tussen bodem en druif, dan is zij het wel.

De wijn weerspiegelt de grond
‘Ik wil wijnen maken met de ultieme expressie, die de wijngaarden van Pedernal optimaal weerspiegelen’, vertelt ze als haar toekomst ter sprake komt. ‘De bedoeling is om de inspanningen van het wijnbouwteam van de afgelopen jaren voort te zetten: ik bekijk elk perceel in detail en analyseer hoe de verschillende grondsoorten bijdragen aan de wijn. Ook wil ik de ingrepen in het wijnbereidingsproces minimaliseren. Zo kan het terroir zich uitdrukken in de wijnen die we maken.’

Lees het hele verhaal in WINELIFE #64. Koop hem in de winkel of bestel hem hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.