Vrije geesten in de Bordeaux

Vrije geesten in de Bordeaux

Deze rubriek heet ‘man met smaak’, maar ‘man en vrouw’ was deze keer toepasselijker geweest. De familie Despagne is gespecialiseerd in de productie van zuivere wijnen in het Entre-Deux-Mersgebied van de Bordeaux. Als geen ander wijnhuis hebben zij begrepen dat de hedendaagse wijndrinker op zoek is naar modern gemaakte wijnen, waarin ook het karakter van de wijnstreek te herkennen is.

Sinds broer en zus Thibault en Basaline samen met diens man Eric de leiding van vader Jean-Louis hebben overgenomen, is er veel veranderd. Beetje bij beetje is het drietal erin geslaagd om het strakke keurslijf van de regels van Bordeaux van zich af te schudden en zijn eigen weg te kiezen. Zo gaan ze bijvoorbeeld steeds een stapje verder met de ontwikkeling van pure wijnen die niet binnen de regels van de AOP vallen, maar waar ze zelf voor meer dan honderd procent achterstaan. Als wij Thibault spreken, is de oogst in volle gang. ‘We hebben dit jaar een zeer goede oogst, we zijn zeer tevreden’, laat Thibault weten. ‘Zo goed zelfs, dat ik de vorst van 2017 bijna ben vergeten’, lacht hij.

Behalve gepassioneerde wijnmakers zijn Thibault, Basaline en Eric fervente surfers en houden ze van de vrijheid van de natuur en het gezonde buitenleven. Het zijn vrije geesten, die zich niet laten beperken door de bestaande conventies. En zoals wel vaker met vrije geesten, houden zij van het goede leven: gezellige etentjes thuis of een picknick met vrienden na een dag surfen. En dan genieten ze het liefst van de onconventionele, pure gerechten die chef-kok Basaline zelf met liefde bereidt. ‘Dat is wat ons wijnhuis uniek maakt: de mensen. De meeste werknemers werkten ook al voor mijn vader en sommige zelfs voor mijn grootvader’, aldus Thibault.

Lees het hele artikel in WINELIFE #55. Bestel hem hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife magazine!

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.