Beste lezer,
Wat hebben Duitsland, Frankrijk, Georgië, Kroatië, Griekenland, Portugal en Californië met elkaar gemeen? Ze staan allemaal in dit boordevolle zomernummer van WINELIFE.
Duitsland krijgt de meeste aandacht, want onze oosterburen produceren fantastische wijn en dat weet nog niet iedereen. Evelijn van Heuven kiest de beste flessen uit een grote hoeveelheid ingestuurde Rieslings, gemaakt van dé witte druif van het land. Magda van der Rijst proeft samen met Chanan Wisse, Magister Vini en Duitse wijnkenner, de rode toppers van minder bekende blauwe rassen.
Voor diegenen die nog op nazomervakantie gaan, doe vooral inspiratie op uit onze reisreportages. Skip de klassieke wijnlanden en kies voor Kroatië of Georgië. In moderne wijnbars drink je amberwijn uit oude qvevri of tap je je eigen jerrycan vol. Ga vooral vaak en luxueus uit eten om lokale wijn bij lokale gerechten te proeven. Dat kan natuurlijk overal. Zo waren we op vulkaaneiland Santorini. Je weet straks alles over de beste combinaties van Griekse spijzen met Assyrtiko.
Voor dit alles heb je echt geen wijnkennis nodig. Maar als je je toch wilt verdiepen in de wondere wereld van wijn is dit het moment om in de boeken te duiken. Onze expert geeft je een heleboel tips waar je dit het beste kunt doen.
We geven ook bijzondere wijnmakers een podium. De Zwitserse Alice Tavares da Silva liet bij het Portugese Quinta de Chocapalha een verfrissend windje waaien. En het Franse succeskoppel Calmel & Joseph maakt in de Languedoc wijnen van druiven uit zorgvuldig gekozen wijngaarden van anderen.
Je ziet, met WINELIFE in huis hoef je helemaal niet op pad om grensverleggende wijninspiratie op te doen.
Petri Houweling
WINELIFE Magazine editie 90 bestel je hier.
Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!
Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.