Stefano Gandolini van GVV Terroirs

Stefano Gandolini van GVV Terroirs

Wijnmaker Stefano Gandolini spreekt zijn talen en ook zijn opleidingen en werkervaring, deed hij in alle uithoeken van de wereld op. Zijn roots liggen in Chili en Argentinië inspireert hem ook. Hij doet mee met het Chileense slow-wine-initiatief en slow geldt ook voor zijn culinaire voorkeuren. Stefano Gandolini is een man met smaak. – TEKST CHARLOTTE VAN ZUMMEREN

Stefano Gandolini van GVV Terroirs

Hij heeft internationale roots. Hij is een Chileen, geboren uit Italiaanse ouders, en spreekt meerdere talen vloeiend: Italiaans, Spaans, Engels en Frans. Ook op het gebied van studies mag zijn CV er wezen; een titel in agronomie van de Universidad Católica in Chili, een Masters in oenologie van Piacenza in Italië en een graad in oenologie van de universiteit van Bordeaux. Zijn werk in de wijnwereld bracht hem bij grote namen: Château Cos d’Estournel, Château Pavie, Louis Latour in de Bourgogne, en bij Robert Mondavi in California.

‘Van uitbundig consument werd hij kwaliteitsproducent’

Stefano

GVV Terroirs

Aan het begin van dit millennium ging hij een stapje hoger, want hij was afgestudeerd wijnmaker. Als wijnmaker werkte hij bij Doña Paula in Argentinië en Viña Vistamar en Santa Rita in Chili. Nu is hij mede-eigenaar van GVV Terroirs, dat de internationale sales, marketing en strategie doet voor een aantal ZuidAmerikaanse winery’s. Waaronder Viña Gandolini, zijn eigen wijngaard in de Maipo Andes, met een fantastisch terroir voor cabernet sauvignon. Tot GVV Terroirs’ klanten behoren ook Viña Ventolera in Leyda, waar uitstekende cool-climate Pinot Noirs en Sauvignon Blancs worden gemaakt. En Von Siebenthal in de Valle del Aconcagua dat overwegend rode kwaliteitswijnen van onder andere carmenère produceert. En naast Chili is GVV ook actief voor twee winery’s in Argentinië. Stefano is van alle markten thuis.

 

Ben je benieuwd naar hele artikel? Je leest het in de nieuwste Winelife editie 69. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.