Proeftijd: Pro-Risotto

Proeftijd: Pro-Risotto

Proeftijd: Veroordeeld worden tot een proeftijd. Het is minder straf dan de gevangenis, maar je moet toch zwijgen, netjes luisteren, geen fouten maken… We doen niet moeilijk en zitten hem geduldig uit. – TEKST MARJOLEIN SCHUMAN

Ontvangst

We zaten front row en het uitzicht op sterrenchef Carlo Cracco deed ons bijna vergeten dat we hier waren om wat te leren. Want waarom dit webinar? ‘To promote and safeguard the value of authentic Italian food products all over the world’, aldus het Italiaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en Internationale Samenwerking. Dat tomaten, olijfolie en kruiden soms niet zo Italiaans zijn als ze pretenderen, wisten we. Er is veel namaak op de markt. De Keuringsdienst van Waarde ging onlangs nog op onderzoek naar de kaas Parrano (made in Holland), maar ook een keukenmerk als Boretti (made in Azië) gebruikt vrijelijk de goede culinaire naam van Italië.

Theorie

Chef Cracco was deze dag dus ingeschakeld om de lokale tradities in ere te houden en te koken met authentieke ingrediënten. Hij bereikte alle Italiaanse huishoudens al via kookprogramma’s als MasterChef Italia en Hell’s Kitchen Italia. In Milaan heeft hij zijn eigen restaurant Cracco, inclusief Michelinster. Het webinar begint met een lange introductie door vertegenwoordigers van de Italiaanse Kamers van Koophandel en de Italiaanse ambassadeurs in de drie Benelux-landen. Ook onze eigen Nederlandse Italiaan Roberto Payer, general manager van Waldorf Astoria en Hilton Amsterdam, heet iedereen welkom. Wisten we al dat…

Ben je benieuwd naar het hele artikel? Je leest het in Winelife editie 72. Deze bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands