Petri’s voorwoord: Ciao!

Petri’s voorwoord: Ciao!

Eindelijk, het is juni. Dé tijd van het jaar waarin de avonden lang en zwoel zijn en de vakantie lonkt. Waar je je deze zomer ook bevindt of wat je plannen ook zijn, geef je af en toe over aan la dolce far niente. Oftewel, het zoete NIETS doen. Behalve natuurlijk de juiste wijn uitkiezen.
Tekst: Petri Houweling | Beeld: Privé en Shutterstock

Daar helpen we je mee, we kozen Italië namelijk als thema voor deze editie van WINELIFE. Als er ergens een plek is waar ze genieten van het leven tot kunst hebben verheven, is het daar wel. De Italianen zijn meesters in het maken van prachtige wijnen die ze vervolgens combineren met heerlijk eten. Lees daarover op pagina 88 waar de recepten staan bij de frisse bergwijnen uit de Koopgids met als onderwerp Alto Adige, geselecteerd door Evelijn van Heuven. 

Uiteraard mogen de klassiekers uit Toscane niet ontbreken. Magda van der Rijst selecteerde samen met sommelier Roos Stevens de beste wijnen hiervandaan. Van Bolgheri en Chianti tot een Vino Nobile di Montepulciano die een match is met pasta Genovese. Een ander cultwijngebied is Piemonte waar we ons deze keer hebben beperkt tot witte wijn, gemaakt van onbekende druivenrassen.  

De wijnwereld verandert razendsnel, zo ook de oude vertrouwde klassiekers. Port bijvoorbeeld, heb je die wel eens als zomerse rosé variant geproefd? Welke wijn je ook kiest, lees het etiket op de fles zorgvuldig. Want daarop staat binnenkort veel meer informatie. Onze expert vertelt er alles over op pagina 74. 

Het is weer een editie boordevol sappige verhalen en wetenswaardigheden. Hou een fijn glas wijn paraat, want je krijgt geheid dorst tijdens het lezen.

WINELIFE wenst je een heerlijke zomer!

De nieuwste WINELIFE, editie 89 bestel je hier!

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op WINELIFE Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg WINELIFE magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands