Op bezoek bij Fabrice Pouillon *GESLOTEN*

Op bezoek bij Fabrice Pouillon *GESLOTEN*

WINELIFE ging op bezoek bij champagneproducent Fabrice Pouillon; de wijnmaker die een nieuwe methode van champagne presenteert. Een spannende innovatie in het meest complexe wijngebied ter wereld. We spreken hem over zijn ‘Méthode Fabrice’, zijn leven en wat hij meemaakt in dit bijzondere Franse wijngebied!
– TEKST EN BEELD NIEK BEUTE

Interview Fabrice Pouillon

Voor de deur van Fabrice Pouillon…

Van toen naar nu! Aangekomen in Mareuil-sur-Ay ontmoeten we een spontane en gepassioneerde wijnmaker: Fabrice Pouillon. In zijn gemoedelijke ontvangstruimte vergezeld van Pamie (een net zo spontane zwarte labrador) worden we hartelijk ontvangen. Nog voor we de dictafoon aan kunnen zetten begint Fabrice vol enthousiasme te vertellen over het wijndomein, zijn wijngaarden en hoe het allemaal is ontstaan.

Het domein R. Pouillon & Fils bezit zeven hectare wijngaarden verdeeld over meerdere dorpen in de Vallée de Marne. En wel in het oudste gedeelte van de Vallée de Marne. Het domein werd in 1947 opgericht door Roger, de grootvader van Fabrice. Fabrice vertelt met trots hoe hard zijn opa gewerkt heeft om het wijnhuis te laten groeien. Nadat hij begon met slechts een halve hectare wijngaard. Ook vertelt hij hoe hij als kind altijd stiekem zat te snoepen van de liqueur d’expédition. De aangezoete wijn die wordt toegevoegd net voor de kurk op de fles gaat, om de champagne op smaak te brengen.

Maak kennis met zijn bijzondere techniek en leer Fabrice Pouillon beter kennen.
Bekijk hier het volledige interview:

Win een gesigneerde magnum van Champagne Pouillon

Deze magnum champagne is het ideale formaat fles voor een klein feestje met je vrienden?! Ben jij de connoisseur van jouw vriendengroep?! Dan maak je straks een Top Notch indruk met deze gesigneerde magnum van Champagne Pouillon. Jij kan die eerste persoon in Nederland zijn die dé nieuwe cuvée “La Grande Vallée” Premier Cru in Magnum formaat ontvangt? De Methode Fabrice is one of a kind champagne met zeer elegante bubbels die volgens een nieuwe methode worden vervaardigd. Dat maakt deze champagne juist zo speciaal. Deze magnum is een echt collectors item omdat er in totaal maar 6 magnums beschikbaar zijn in heel Nederland.

Wil jij kans maken op de gesigneerde magnum van Champagne Pouillon?

Deze winactie is gesloten

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands