‘Méthode Fabrice’ *GESLOTEN*

‘Méthode Fabrice’ *GESLOTEN*

WINELIFE ging op bezoek bij champagneproducent Fabrice Pouillon; de wijnmaker die een nieuwe methode van champagne presenteert. Een spannende innovatie in het meest complexe wijngebied ter wereld. We spreken hem over zijn ‘Méthode Fabrice’, zijn leven en wat hij meemaakt in dit bijzondere Franse wijngebied!
– TEKST EN BEELD NIEK BEUTE

‘Méthode Fabrice’

Om een champagne te maken is er een tweede vergisting nodig in een afgesloten champagnefles. Gebruikelijk is om een combinatie van geselecteerde gisten en suiker aan de basiswijn toe te voegen. De vergisting die hierop volgt in de fles verbruikt de suikers en er ontstaat koolzuur en alcohol. Gezien de koolzuurdruk niet weg kan, wordt die één met de wijn. Fabrice wil af van het gebruik van deze suikertoevoeging. En is al meer dan een decennia bezig om hier een oplossing voor te vinden. Hij heeft een manier gevonden om de glucose en fructose uit zijn eigen druiven te halen en deze te concentreren.

Bij de vraag hoe hij dit precies doet, krijgen we een grote grijns en zegt hij dat dit het geheim is van zijn unieke methode. Deze eigen gewonnen druivensuikers combineert hij met natuurlijke gistculturen van zijn eigen druiven die hij laat opkweken. Een totaal nieuwe manier om deze tweede vergisting plaats te laten vinden.

Bekijk hier de uitleg van Niek Beute:

Win een gesigneerde magnum van Champagne Pouillon

Deze magnum champagne is het ideale formaat fles voor een klein feestje met je vrienden?! Ben jij de connoisseur van jouw vriendengroep?! Dan maak je straks een Top Notch indruk met deze gesigneerde magnum van Champagne Pouillon. Jij kan die eerste persoon in Nederland zijn die dé nieuwe cuvée “La Grande Vallée” Premier Cru in Magnum formaat ontvangt? De Methode Fabrice is one of a kind champagne met zeer elegante bubbels die volgens een nieuwe methode worden vervaardigd. Dat maakt deze champagne juist zo speciaal. Deze magnum is een echt collectors item omdat er in totaal maar 6 magnums beschikbaar zijn in heel Nederland.

Wil jij kans maken op de gesigneerde magnum van Champagne Pouillon?

Deze winactie is gesloten

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Winelife Magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen? Volg Winelife magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

nl_NLNederlands