Mensen met smaak: Chantal Driesen en Gerrit Swart van het Wijnbeurs Proefpanel

Mensen met smaak: Chantal Driesen en Gerrit Swart van het Wijnbeurs Proefpanel

Over smaak valt niet te twisten, maar over kwaliteit des te meer. Daarom wordt bij online wijnwinkel de Wijnbeurs elke wijn blind geproefd door acht experts. Met een 20-puntensysteem beoordelen zij de kwaliteit en sturen minder goede wijnen onverbiddelijk terug naar huis. Hoe blijf je scherp en objectief bij het proeven? We vroegen het vinologen Chantal Driesen en Gerrit Swart, samen goed voor 27 jaar proefervaring.

Stel, je hebt als druif al een zwaar leven achter de rug. Je bent door de mangel gehaald, uitgeknepen. Je ging een intensief biochemisch proces in. Om maar niet te spreken over de barre weersomstandigheden, die je in je herkomstgebied moest trotseren voordat je werd kaalgeplukt. Lig je eindelijk lekker te chillen op een houten bed, of in een kamer met plafondhoge ramen, word je op reis gestuurd.
En dan staan er in Hilversum heel serieuze mensen te wachten om jou te gaan testen. Het zijn De Mensen Met Smaak. Ze beoordelen je
op kleur, geur en nog een hele rits kwalitatieve factoren. Dat je familie eerder goed heeft geboerd, maakt voor hun oordeel niets uit. Had je nou maar alles eruit geperst wat erin zat. Want alleen als je bij De Mensen Met Smaak veel punten scoort, mag je verkocht worden. Zo niet, dan word je zonder pardon weggestuurd.

Tekst Marjolein Schuman

Je leest het volledige artikel in Winelife 68-2020. Deze editie bestel je hier. 

Tekst Marjolein Schuman

 

Winelife inkijkexemplaar

Ontdek alles over Winelife Magazine

Bij het aanvragen van het inkijkexemplaar ga je akkoord met commerciële e-mail marketing.